Den purfärska olivoljan har anlänt!

GLÖM

Läs mer

SKÖRDEN ÄR NU AVSLUTAD OCH OLIVODLARNAS HÅRDA SKÖRDEARBETE ÄR ÖVER!

Kan du föreställa dig att vara i en olivlund tillsammans med de som arbetar med skörden? Höra hur oliverna smattrar ned på skördenäten, ta in de frodiga, gröna dofterna, ta ett djupt andetag...

Du kommer att känna på samma sätt då du öppnar korken på den första flaskan från den nya skörden. Dina sinnen tar dig till de frodiga olivlundarna, sommaren kommer in i ditt kök, den färska oljan doftar nyklippt gräs, den är tjock och grön, med precis rätt skarphet. Du kanske strör örter på lite olivolja och doppar bröd i det...

Denna olja är skördad av olivodlare som bor nära byn där Happy Olives Merja bor. Många av dem känner henne personligen. Vi reserverar de bästa partierna av deras skörd alldeles i början av skördesäsongen med hjälp av förbeställningar.

Det är exakt den sort som farmarna själva reserverar för sina egna familjer och tar direkt hem från olivkvarnen.

Pienviljelijöiden tuore oliiviöljy saadaan varhain korjatusta sadosta (Early Harvest)

De olivfarmare som deltar i projektet Happy Olive levererade sina nyskördade oliver i jutesäckar och backar varje eftermiddag till olivfabriken i byn Tsivaras. Olivoljan extraherades direkt och de bästa partierna reserverades i Happy Olives stora tank på olivfabriken. Olivoljan buteljeras i mindre omgångar, så att den stannar i vår tank så länge som möjligt. Det förhindrar att den oxiderar och gör att den håller sig fräsch!
LÄGG EN BESTÄLLNING!

 • - har doft av sommaren
  - och gräs
  - smakar grönt
  - har precis rätt skarphet

  Beställ nu! 👈
  Merja

GENOM ATT BESTÄLLA FÅR DU DIN OLIVOLJA LIKA FÄRSK SOM OLIVODLARNA SJÄLVA!

DEN FÄRSKA OLIVOLJAN ÄR SKARP, GRÖN OCH HAR DOFTEN AV NYKLIPPT GRÄS. DEN ÄR OEMOTSTÅNDLIG, DET ÄR EN INSPIRERANDE UPPLEVELSE (SMAKEN ÄR STARK) NÄR DEN AVNJUTS RÅ OCH DEN FÅR MAT ATT SMAKA DUBBELT SÅ GOTT!

Varför beställa din olivolja direkt från olivodlare i år?

Du får den så färsk som det går

Skörden är nu avslutad...

Du får ett bättre pris

Priset på olivolja kommer att fortsätta stiga, möjligen mycket...

Du stöder olivfarmare

Varför är det viktigt?

Vid olivfarmarens bord

Lördag11Maj 2024

Berättelse av en före detta olivodlare

Vi hade några olivlundar på Kreta tillsammans med min mans syskon. En av min mans mostrar gav oss hennes gamla, övergivna, igenvuxna olivlund. Väldigt höga björnbärsbuskar täckte mer eller mindre olivträden.

Vi gav blod, svett och tårar för att återställa olivlunden en vinter, träden trimmades och marken gödslades. Ett par år senare hade vi vår första skörd.

Oljan från den olivlunden var den bästa vi någonsin haft och vi sålde inte en droppe av den! På den tiden var alla olivfarmare utlämnade till de stora massuppköparna, vilka betalade samma pris vare sig olivoljan var bra eller bättre.

Eva Sandberg och Merja Tuominen-Gialitaki

Happy Olives Eva Sandberg och Merja Tuominen-Gialitaki

“ Vi gör saker annorlunda än de stora ”

Massuppköparna är större än någonsin och det finns fortfarande inget annat att erbjuda för småskaliga olivfarmare som vi var. Av den anledningen har jag länge velat skapa en direktkanal för olivodlare, så att de kan komma åt marknaden och sälja sina bästa partier till oss som älskar autentisk olivolja, utan mellanhänder och manipulation. Många olivoljor som saluförs blandas av olika kvaliteter eller förändras kemiskt. Vi gör saker annorlunda än de stora, vi känner olivfarmarna och deras tankar. Vi buteljerar de bästa partierna av deras skörd i små mängder varje år och säljer direkt till dig - älskare av autentisk olivolja - via denna direktförsäljningskanal. På så sätt ser vi till att de bästa partierna inte hamnar i händerna på dessa massuppköpare.

Vi väntar inte på att oliverna ska mörkna och oxidera på träden. Vi plockar dem tidigt när oliverna innehåller maximal mängd av alla goda ämnen som tar hand om oss och vår hälsa.

Denna Early Harvest (tidig skörd) olivolja har en stark, skarp smak, den doftar nyklippt gräs och behagar sinnena. Det är precis den sortens olivolja som olivfarmarna själva använder och mår bra av.

Merja

Ett stort tack för att du gör gott genom att stötta olivodlare på Kreta!

Skörd 2023

Valantis’ olivlund 🌳 Apokoronas, Kreta


Beställ din färska olivolja direkt från olivfarmaren

Strö lite örter ovanpå. Doppa en bit bröd i blandningen och blunda. Häll olivolja generöst i pannan. Pensla dina grönsaker med den. Hur kan mat smaka så äkta?

Och förmodligen skadar det inte att du samtidigt gör gott både för dig själv och för olivfarmaren, som får sälja de bästa partierna av sin skörd direkt från olivlunden genom denna direktförsäljningskanal?

Meddelanden från er, våra kära vänner!

Länken till formuläret för feedback skickas 6 dagar efter att en beställning lagts. För att säkerställa att dessa meddelanden är autentiska skickas länken endast till de som lagt en beställning.

Mycket snabb och välpaketetad leverans.

Datum

2023-12-21

Kund

Roger Sandgren

Hej Nu har jag fått min beställning på en flaska olivolja. Det var en snabb leverans!👍 Det skall bli spännande att prova och smaka oljan i olika rätter.😊 Det är bra och intressant information som ni har på er hemsida om olivoljan. God Jul och Gott Nytt År! Med vänlig hälsning, Bosse B

Datum

2023-12-20

Kund

Bosse B

Olivoljan är mycket god och med fin färg. Jag hade dock förväntat mig att smaken skulle vara ännu mer intensiv, men den är tillräckligt stark för att skapa halsirritation om man man smakar på den. Så totalt sett är jag helnöjd.

Datum

2023-12-18

Kund

Bertil Lundvik

Wow, vilken god olivolja, kommer gärna igen med ny beställning nästa skörd

Datum

2023-11-23

Kund

Lena Burman

Stöd småskaliga olivodlare...


Våra långvariga kunder i Finland som har varit med oss från första början minns hur vi började med viljan att stödja olivodlare i Merjas kretensiska hemby, på grund av den globala krisen som rådde under skördesäsongen 2020-21. Då hotades kretensarnas försörjning av turismens kollaps. Nu tros turismen vara på tillbakagång igen. Den utdragna energikrisen och den allmänna inflationen fördjupar ytterligare de utmaningar som kretensiska familjer står inför. De flesta kretensiska familjer har låga inkomster även enligt grekisk standard.

Betydelsen av olivolja som en hörnsten för kretensarnas försörjning understryks än en gång, och att stödja olivodlare är mer lägligt än någonsin! Istället för att behöva sälja sin skörd för ett underpris till massuppköpare kan den säljas direkt till slutkonsumenten. På så sätt får olivodlare ett anständigt pris för de bästa partierna av sin skörd, vilket är särskilt viktigt i år då skörden blir liten. Detta är en vinn-vinn situation eftersom direktförsäljningskanalen betyder att olivfarmarna går med på att sälja sina bästa partier genom denna kanal då de får ett bra pris. Massuppköparna bryr sig inte om kvaliteten då stormarknadsoljorna blandas hur som helst. Men vi, älskare av autentisk olivolja, bryr oss.

OM DU OCKSÅ KÄNNER ATT DETTA ÄR VIKTIGT, KOM MED OSS FÖR ATT STÖDJA SMÅSKALIGA OLIVFARMARE OCH BESTÄLL DIN DEL AV DEN NYA SKÖRDEN!

 BESTÄLL!
Färsk olivolja