Var kommer bra olivolja ifrån?

Olivfarmarna bakom Happy Olive

Läs mer

Det behövs fyra kg halvmogna oliver till Happy Olives flaska (750 ml). Det är mer än vad som behövs för vanliga olivoljor eftersom dessa halvmogna oliver, som används vid tidig skörd, ger mindre olivolja än helt mogna oliver. Oliverna skördas tidigt då de fortfarande är gröna och fyllda av nyttiga polyfenoler.

Det är totalt ca 150-160 olivfarmare inom en radie på 7 km från olivfabriken som deltar i produktionen av denna olivolja. Endast de bästa partierna från varje olivfarmare väljs ut för tappning eftersom vi reserverar vår del av skörden innan skörden ens har påbörjats, med hjälp av förbeställningarna som görs av alla gemensamt.

Olivsorten i den här regionen heter “koroneiki”. I korten nedan får du möta några av olivfarmarna involverade i produktionen av vår fina olivolja.

Pienviljelijöiden tuore oliiviöljy saadaan varhain korjatusta sadosta (Early Harvest)

Olivfarmarna presenterar sig själva


Antonis Katsoulis

Antonis Katsoulis, byn Kalyves, Apokoronas

Georgos Sartzetakis

Georgos Sartzetakis, byn Vamos, Apokoronas

Georgos Ksirouhakis

Georgos Ksirouhakis, byn Surí, Apokoronas

Nikitas Melissakis

Nikitas Melissakis, byn Tsivaras, Apokoronas

Manolis Kotsambakis

Manolis Kotsambakis, byn Douliana, Apokoronas

Färsk olivolja