Alla recept

Kretensiska köket kan inte existera utan olivolja!

Färsk olivolja är fylld med små föreningar/blandningar kallade polyfenoler, vilka är ansvariga för olivoljans smak. När olivoljan används till matlagning förhöjer dessa polyfenoler smaken på ingredienserna som används.

Olivoljan kan upphettas utan problem. Den kan användas till stekning, fritering och självklart även till ugnsbakning. Den fungerar som marinad, salladsdressing och dipp till bröd. Du kan även använda den till bakning! Olivoljan passar utmärkt för tillagning av kött och fisk, du behöver absolut inte oroa dig för att maten kommer att smaka konstigt. Raka motsatsen! Polyfenolerna i oljan förhöjer smaken i maten. Olivoljan förvaras i rumstemperatur och den håller sig länge.

Häll lite på en tallrik och tillsätt lite balsamvinäger eller örter ovanpå och doppa lite bröd i! Dina smaklökar kommer att ta dig på en resa till de gröna olivlundarna på Kreta!

Tuore oliiviöljy käy kaikkeen ruuanlaittoon

På den här sidan har vi samlat några recept med olivolja. De kommer att göra dig till en Master chef, så länge du kommer ihåg den hemliga ingrediensen...

Vilket recept tänker du prova idag?

Kalí sas óreksi!

BESTÄLL
DIREKT