Happy Olive gemenskap

Happy Olive gemenskap

Läs mer

Tack för att ni gör det möjligt med denna direktförsäljningskanal för olivfarmarna i byn Tsivaras och närliggande byar genom att beställa er olivolja färsk direkt från olivodlingarna!

Utan ert engagemang och stöd skulle dessa farmare behöva sälja sin skörd till massuppköpare som köper deras fina olivolja till bottenpriser för att sedan blanda den med deras egna oljor av lägre kvalitet. På det sättet får massuppköparna en överensstämmande och mild olivolja, vilken knappt uppfyller lagkraven, för vidare distribution till matvaruhus. Olivfarmarna vill inte heller att det här händer och säljer mycket hellre deras skörd direkt till dem som uppskattar färsk och autentisk olivolja!

Att göra gott tar inte slut där... Tillsammans med er har vi kunnat skänka olivolja till familjer som har det svårt ekonomiskt i kommunen Chania på Kreta varje jul. Julen 2022 uppgick denna donation till 600 liter!

Fotografier från er, våra kära vänner

Vi kommer att ge er en länk i mailet med beställningsbekräftelsen så att ni har möjlighet att lägga till era egna bilder. Om ni inte hittar länken och skulle vilja lägga till fotografier var vänlig kontakta butik@happyolive.se

Vill du gå med i den inre kretsen älskare av god mat?

Gå med i vår e-postlista nedan och du kommer att vara den första att höra nyheter från olivlundar och bönder och lära dig om olivträdets årscykel och det kretensiska sättet att leva. Du får även höra om pågående kampanjer!

Kom med i konversationen!

Happy Olive finns på de här plattformarna:

Färsk olivolja